Používáme soubory cookies pro přizpůsobení obsahu webu a sledování návštěvnosti. Data o používání webu sdílíme s našimi partnery pro cílení reklamy a analýzu návštěvnosti. Více informací
Rozumím
RK Evropa
MENU

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
ve smyslu ustanovení čl. 13 nařízení GDPR

1. OBSAH A ÚČEL DOKUMENTU

  • 1.1. V tomto dokumentu jsou obsaženy informace týkající se ochrany osobních údajů poskytnutých návštěvníky webových stránek https://www.rkevropa.cz/, našimi klienty a zájemci o naše služby.
  • 1.2 Účelem tohoto dokumentu je seznámit Vás (subjekty údajů) s Vašimi právy a poskytnout Vám srozumitelné informace o tom, jak bude s Vašimi osobními údaji nakládáno.
  • 1.3. Při nakládání s osobními údaji se řídíme Nařízením (EU) 2016/679, tj. obecným nařízením o ochraně osobních údajů, které vstoupilo v účinnost dne 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR. Kliknutím na číslo nařízení v předchozí větě se dostane přímo na text tohoto předpisu a najdete tam i přesná znění právních ustanovení, na které v tomto textu níže odkazujeme.
  • 1.4. Obsah, který na vás v tomto dokumentu čeká: 1. Obsah a účel dokumentu 2. Správce osobních údajů – kdo jsme a jak nás můžete kontaktovat? 3. Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme? 4. K jakým účelům osobní údaje zpracováváme, po jakou dobu a co nás k tomu opravňuje? 5. Informace o vašich právech v oblasti ochrany osobních údajů 6. Další důležité informace pro uplatnění vašich práv

2. SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ KDO JSME A JAK NÁS MŮŽETE KONTAKTOVAT?

EVROPA services s.r.o.
IČ 25788051
se sídlem Václavské náměstí 793/36, Praha 1, PSČ 110 00
společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,
pod sp. zn. C 70284
kontaktní e-mail: centrala@rkevropa.cz
naše webové stránky: www.rkevropa.cz/

3. JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME A JAK JE ZÍSKÁVÁME?

  • 3.1. Zpracováváme údaje, které nám sami poskytnete. V konkrétních případech může jít zejména o poskytnutí údajů vyplněním některého z formulářů na našich webových stránkách (kontaktní formulář pro zájemce o franchisu, kontaktní formulář pro online odhad ceny nemovitosti, kontaktní formulář pro zájemce o prodej/pronájem nemovitosti, kontaktní formulář pro zájemce o výkupy nemovitostí, kontaktní formulář pro zájemce o zaměstnání a spolupráci, obecný kontaktní formulář pro zájemce o služby a další), uvedením údajů do zřízeného uživatelského účtu v našem eshopu, poskytnutí údajů při přípravě smluv a souvisejících dokumentů a v souvislosti s realizací smluv (tj. v souvislosti s poskytnutím služeb), při osobním kontaktu, telefonicky, písemně, mailem nebo jinými komunikačními prostředky (sms zprávy, zprávy v aplikacích typu skype, FB messenger a jiné).
  • 3.2. Zpracováváme i údaje, které sami zveřejníte na internetu a zejména na sociálních sítích (např. Facebook, Instagram, Linkedin) a údaje z veřejných rejstříků (zejména pro uvedení či kontrolu vašich identifikačních údajů do smluv).
  • 3.3. Pokud pro zpracování některých osobních údajů pro konkrétní účely zpracování musíme mít váš souhlas, pak takové údaje k danému účelu zpracováváme jen s vaším souhlasem.
  • 3.4. Údaje nám poskytujete zásadně dobrovolně, jen v některých případech bychom vám bez poskytnutí údajů nebyli schopni poskytnout sjednanou službu. Povinně nám údaje poskytujete pouze v případech, kdy tak přímo ukládá zákon.
  • 3.5. Osobní údaje mohou spadat do kategorie „běžných osobních údajů“ anebo může jít o zvláštní kategorie údajů, tj. citlivé údaje, kdy pro jejich zpracování právní předpisy stanoví přísnější podmínky.
  • 3.6. Běžné osobní údaje, které zpracováváme:
     

    Jméno, příjmení, titul, adresa, IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, datum narození, vzdělání (pouze uchazeči o zaměstnání), specifikace vlastněné nemovitosti (pouze zájemci o odhad ceny nemovitosti/prodej/pronájem a související služby).

  • 3.7. Nezpracováváme žádné zvláštní kategorie osobních údajů.

4. K JAKÝM ÚČELŮM OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME, PO JAKOU DOBU A CO NÁS K TOMU OPRAVŇUJE?

  • 4.1. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření smlouvy a plnění smluvních povinností
     

    Abychom s vámi mohli uzavřít smlouvu, poskytnout Vám sjednané plnění a vést i s tím související komunikaci, zpracováváme tyto běžné osobní údaje: Jméno, příjmení, titul, adresa, IČ, telefonní číslo, e-mail, datum narození, vzdělání (pouze uchazeči o zaměstnání) a specifikace vlastněné nemovitosti (pouze zájemci o odhad ceny nemovitosti/prodej/pronájem a související služby).

    Právním titulem (oprávněním) pro zpracovávání těchto údajů je uzavření smlouvy a plnění smluvních povinností ze smlouvy uzavřené mezi námi. Takovou povinností může být například poskytnutí sjednané služby. Přitom nemusí jít vyloženě o smlouvu uzavřenou v klasické tištěné podobě, vlastnoručně podepsanou. Může jít např. i o smlouvu uzavřenou ústně, po telefonu nebo vyplněním a odesláním kontaktního formuláře na webových stránkách a naším potvrzením takové objednávky.

    K tomuto účelu osobní údaje zpracováváme po dobu trvání smluvního vztahu mezi námi. Po skončení smluvního vztahu jsou pak některé údaje uchovávány pro účely plnění právních povinností nebo pro účely oprávněného zájmu, jak se dočtete v následujících částech tohoto dokumentu.

  • 4.2. Zpracování osobních údajů pro splnění povinností z účetních, daňových a dalších právních předpisů
     

    Abychom dostáli povinnostem vyplývajícím z platných právních předpisů, zejména v oblasti účetnictví, daňového práva a archivnictví, zpracováváme tyto údaje: Jméno, příjmení, titul, adresa, IČ, DIČ.

    Doba, po kterou jsou údaje zpracovávány, je stanovena přímo příslušnými právními předpisy, které nám povinnost jejich zpracování ukládají.

  • 4.3. Zpracování osobních údajů pro účely oprávněných zájmů našich nebo třetí osoby
     

    Oprávněný zájem může pokrývat celou řadu situací. Proto vás informujeme o oprávněných zájmech, pro které osobní údaje zpracováváme:

    • Oprávněným zájmem je ochrana a prokázání našich práv a právních nároků, zejména z uzavřených smluv anebo způsobené újmy. Pro tyto účely zpracováváme osobní údaje po dobu 4 let po ukončení smluvní spolupráce nebo našeho posledního kontaktu, pokud k uzavření smlouvy nedošlo. Tato lhůta je stanovena vzhledem k promlčecím lhůtám nároků se zohledněním toho, že se o případném u soudu uplatněném nároku nemusíme dozvědět hned v okamžiku jeho uplatnění druhou stranou. Pro tyto účely jsou uchovávány údaje ze smluv a naší vzájemné komunikace.

    • Oprávněným zájmem je dále přímý marketing. Pro zasílání obchodních sdělení námi nebo některou z našich franchisingových poboček budeme zpracovávat tyto osobní údaje našich klientů: jméno, příjmení, adresa, e-mail. Zasílání obchodních sdělení na váš mail můžete vždy jednoduchým způsobem ukončit kliknutím na odkaz v mailu uvedený. Pokud bychom pro zaslání naší nabídky nebo informací o novinkách používali klasickou tištěnou formu nebo telefonní hovor nebo některou z komunikačních aplikací typu skype, messenger, i zde budeme respektovat, pokud nám dáte vědět, že si další kontakt nepřejete.

  • 4.4. Zpracování osobních údajů na základě vašeho souhlasu
     

    Pokud nám udělíte svůj souhlas, budeme zpracovávat vaše osobní údaje k zasílání nabídky našich služeb. Váš souhlas budeme k tomuto zpracování potřebovat v případě, že nejste našim klientem. Pokud nám mimo to udělíte i další souhlas, budeme zpracovávat vaše osobní údaje i k zasílání nabídky služeb/produktů našich obchodních partnerů.

    Před tím, než nám Váš souhlas udělíte, budeme vás informovat o tom, jakých údajů a k jakému konkrétnímu účelu zpracování se bude souhlas vztahovat. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat. Pokud ovšem některé Vaše osobní údaje zpracováváme i na základě jiného právního titulu, budeme pro tyto účely osobní údaje zpracovávat i po odvolání vašeho souhlasu, protože k takovým konkrétním účelům souhlas nutný není.

  • 4.5. Zpřístupnění osobních údajů jiným osobám
     

    Za účelem vyřízení Vaší poptávky poskytnutí služby realitního zprostředkování, spolupráce nebo zaměstnání, kterou jste učinili prostřednictvím kontaktního formuláře na webových stránkách www.rkevropa.cz/ předáme Vámi předané osobní údaje příslušné franchisingové pobočce, která Vás bude kontaktovat.

    Se zajištěním některých našich smluvních nebo zákonných povinností nám pomáhají další osoby, které jsou v pozici zpracovatelů. Zejména se jedná o spolupracující účetní, advokátní kanceláře, poskytovatele datových úložišť a softwarových aplikací, franchisingové pobočky, dodavatele osobních automobilů a jiné. Se zpracovateli máme uzavřené písemné smlouvy, ve kterých je sjednáno plnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, aby Vaše údaje zůstaly v bezpečí.

    Osobní údaje budou zpřístupněny i příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

5. INFORMACE O DALŠÍCH VAŠICH PRÁVECH V OBLASTI OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

  • 5.1. Právo na přístup k osobním údajům Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme Vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.
  • 5.2. Právo na opravu osobních údajů Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravili nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení (ve kterém uvedete údaje úplné).
  • 5.3. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“) V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali Vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede).
  • 5.4. Právo na omezení zpracování V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů.
  • 5.5. Právo na přenositelnost údajů Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné, máte právo požadovat přímo předání jinému správci.
  • 5.6. Právo vznést námitku V případech, kdy osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami. Pokud je oprávněným zájmem přímý marketing, pak má vznesení námitky vždy za následek ukončení dalšího zpracování pro účely přímého marketingu.
  • 5.7. Právo podat stížnost u dozorového úřadu Pokud se domníváte, že dochází k porušování Vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

6. DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO UPLATNĚNÍ VAŠICH PRÁV

  • 6.1. V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování Vašich osobních údajů u nás, můžete nás kontaktovat na e-mailu centrala@rkevropa.cz. Zprávou na tento mail nebo zasláním písemného požadavku na naši adresu uvedenou v úvodní části tohoto dokumentu, můžete také přímo uplatnit vaše práva, o kterých píšeme v článku 5. Jen si dovolujeme upozornit, že pro účely ověření toho, že požadavek je uplatněn opravdu přímo vámi, Vás můžeme poté ještě kontaktovat a totožnost a požadavek si přiměřeným způsobem ověřit. Totéž platí i pro případnou telefonickou a obdobnou komunikaci.
  • 6.2. Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na stránkách www.rkevropa.cz/zpracovani-osobnich-udaju-gdpr. Toto znění je účinné od 25.5.2018

Nejnovější nemovitosti

14 000 Kč za měsíc
Počet obrázků5
Pardubice, Pronájem obchodních prostor
Jana Palacha, Zelené Předměstí, Pardubice, okres Pardubice
35 000 Kč za měsíc
Počet obrázků29
Pronájem krásného a velkého bytu 3+1 v centru velkoměsta, na Vinohradech v ulici Anny Letenské
Anny Letenské, Vinohrady, Praha, okres Hlavní město Praha
2 740 000 Kč
Počet obrázků10
Prodej bytu 2+1, 57 m2, v OV, lodžie, Spáčilova ulice, Kroměříž
Spáčilova, Kroměříž, okres Kroměříž
13 000 Kč za měsíc
Počet obrázků7
Pronájem obchodního prostoru 37m2
T. G. Masaryka, Kladno, okres Kladno
340 000 Kč
Počet obrázků6
Prodej 1/8 RD, Semice nad Labem
Semice, okres Nymburk
2 590 000 Kč
Počet obrázků8
Prodej bytu 2+1, 54 m2
Sídliště Pražská, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod
2 790 000 Kč
Počet obrázků10
Prodej bytu 2+1, 65 m2, Přibyslav
Lesnická, Přibyslav, okres Havlíčkův Brod
10 700 000 Kč
Počet obrázků15
Prodej nového bytu 4+kk v Liberci - Rezidence nábřeží ul. U Nisy
U Nisy, Liberec III-Jeřáb, Liberec, okres Liberec
195 000 Kč za měsíc
Počet obrázků10
Pronájem logistických a skladovacích prostor s vlastním kolejištěm v obci Okříšky, okres Třebíč
Za tratí, Okříšky, okres Třebíč
1 990 000 Kč
Počet obrázků12
Prodej bytu 1+1 ke kompletní rekonstrukci
Kyjevská, Kladno, okres Kladno
4 890 000 Kč
Počet obrázků10
Prodej bytu 3+1, 75 m2, Havlíčkův Brod
Waldhauserova, Havlíčkův Brod, okres Havlíčkův Brod
info v RK
Počet obrázků17
Prodej rekreační chatky v zahrádkářské kolonii Hradec Králové.
Věkoše, Hradec Králové, okres Hradec Králové
3 338 000 Kč
Počet obrázků16
Prodej hezkého stavebního pozemku 559 m2, obec Chotíkov u Plzně
Chotíkov, okres Plzeň-sever
14 000 Kč za měsíc
Počet obrázků11
Pronájem nového bytu 2+kk o velikosti 52 m2 s balkonem v obci Heřmanův Městec - volné od 1.1.2023
Čáslavská, Heřmanův Městec, okres Chrudim
11 000 Kč za měsíc
Počet obrázků20
Pronájem zavedené Hospůdky Na Faře ve Velké Bystřici
Křížkovského, Velká Bystřice, okres Olomouc
7 000 Kč za měsíc
Počet obrázků9
Byt na pronájem, 2+KK 55m2, Nepomuk
Za Kostelem, Nepomuk, okres Plzeň-jih

Mapa poboček